Cum amenajam mansarda pentru a fi cat mai confortabila

mansarda

De multe ori, podurile caselor vechi sunt nevalorificate sau utilizate ca spatii de depozitare. Din fericire, aceste poduri pot fi amenajate ca living, dormitor, bucatarie, baie, birou si nu numai.

Atunci cand ocupa o suprafata mare, mansarda poate fi transformata intr-un apartament care sa includa o parte sau toate functiunile de mai sus. In cazul mansardelor noi, lucrurile sunt simple, insa nu acelasi lucru se poate spune despre cele vechi. In cazul lor, procesul de renovare reprezinta un demers costisitor, dar absolut necesar.

Pentru ca spatiul de la mansarda sa devina un apartament confortabil, este necesara consolidarea podelei si (uneori) a fundatiei. Daca locuinta este veche, podul necesita multe imbunatatiri, uneori chiar si refacerea completa a acoperisului.

Pentru a impiedica infiltrarile de apa si a obtine temperaturi optime in toate anotimpurile, este necesara hidroizolarea si termoizolarea mansardei. Aceste masuri vor conduce si la costuri mai mici la intretinere.

Printre cele mai importante etape se numara alegerea tamplariei, care va contribui la obtinerea confortului dorit. O atentie deosebita trebuie acordata si pozitionarii ferestrelor pentru ca spatiile sa beneficieze de suficienta lumina naturala.

Odata realizate aceste actiuni, mansarda va oferi toate premisele unei locuinte confortabile.