Cum puteti ilumina bucataria?

corpuri de iluminat

In general, cand se utileaza o bucatarie, se incepe cu alegerea finisajelor si mobilierului, urmand ca sursele de iluminat sa fie achizitionate la final.

Chiar daca pentru multi proprietari nu reprezinta o prioritate, corpurile de iluminat sunt esentiale pentru ca activitatile din bucatarie sa se desfasoare in conditii optime. In plus, acestea joaca un rol important in estetica bucatariei.

Sursele de iluminat pot fi folosite si ca elemente de design care sa scoata bucataria din anonimat. De regula, acestea sunt montate in centrul incaperii (asigura iluminatul general), deasupra mesei.

Un corp de iluminat cu design spectaculos denota bun-gust si ofera personalitate bucatariei. De exemplu, un corp de iluminat cu design geometric va oferi un look inedit zonei de luat masa. O atmosfera aparte poate fi creata si prin montarea unui corp de iluminat de exterior.

Daca amenajarea este eleganta, un corp de iluminat in forma de clopot va completa foarte bine decorul. Nu sunt de evitat nici corpurile de ilumint cu aspect antichizat. Vorba aceea: “Old is gold”. O lustra de acest tip se va integra perfect intr-o bucatarie vintage, dar nu numai.

Daca vreti sa puneti accent pe sursa de iluminat, alegeti o lampa supradimensionata. Va capta atentia oricui. Dimpotriva, daca vreti sa “etalati” un corp de iluminat atipic , montati unul de tip handmade. Desigur, exemplele pot continua.