Placile ceramice si rolul acestora in estetica incaperii

placi ceramice decorative

Datorita diversitaţii tot mai mari din punctul de vedere al formelor, culorilor si designului, placile ceramice ofera nenumarate posibilitaţi de combinare si asortare cu restul finisajelor si elementelor decorative.

Alegerea placilor ceramice este in stransa legatura cu aspecte ce ţin aproape exclusiv de gusturile si preferinţele proprietarilor. Acestea sunt: designul, culorile, dimensiunile, elementele decorative (list-uri). Un alt factor care “dicteaza” tipul placilor ceramice est stilul de amenajare. De exemplu, este indicat ca gresia si faianta sa fie in ton cu stilul adoptat (clasic, rustic, modern), compatibile cu zugraveala pereţilor si designul/culoarea mobilierului.

Culorile

Gresia in doua culori si in aranjamente asimetrice este vioaie si alunga monotonia.

Placile ceramice in culori puternice sunt recomandate in locuinţele moderne, indrazneţe si persoanelor cu viata activa.

Combinaţia alb/negru se potriveste intr-un decor sobru si serios sau intr-unul retro.

Modelele cu floricele si culori vesele sunt indicate in casele/apartamentele locuite de tineri, de persoane nonconformiste si/sau de copii.

Culorile neutre sunt cele mai potrivite pentru situaţiile in care se redecoreaza des. Finisajele in tonuri neutre ajuta la evitarea crearii unor contraste intre gresie/faianta si restul elementelor de decor.