Solutii pentru amenajarea apartamentelor mici

amenajare apartament1

Utilarea spatiilor mici pare, la prima vedere, o corvoada. Suprafata redusa este perceputa ca un dezavantaj major, care reduce semnificativ posibilitatile de amenajare.

In realitate nu este asa. Secretul consta in a renunta la ideea de a utila locuintele mici dupa aceleasi reguli si obiceiuri de amenajare a celor mari. Este important sa gasiti solutii de amenajare adaptate spatiului respectiv. Nu toate apartamentele mici de bloc au aceeasi compartimentare, aceeasi dimensiune a ferestrelor sau aceeasi orientare. Aceste detalii sunt importante in stabilirea paletei cromatice, in pozitionarea mobilierului sau a corpurilor de iluminat.

De exemplu, chiar si intr-un apartament minuscul pot fi utilizate culori inchise sau finisaje “hard” (piatra, caramida etc.) daca incaperile beneficiaza de ferestre mari si, prin urmare, de multa lumina naturala.

In al doilea rand, trebuie luate in considerare necesitatile familiei si stilul ei de viata. Daca membrii familiei dispun de foarte multe lucruri (carti, haine, incaltaminte etc.), planul de amenajare trebuie sa porneasca de la conceperea a cat mai multe spatii de depozitare. Acest lucru este valabil si in ceea ce  priveste gradul de utilizare a incaperilor.

De exemplu, daca se gateste in mod constant, bucataria trebuie dotata cu toate utilitatile necesare, dar si cu spatii suficiente de depozitare. In acest caz, este indicat sa fie separata de living (poate fi si un perete din sticla), pentru a impiedica raspandirea mirosurilor. Dimpotriva, daca se gateste foarte rar, aceasta poate fi delimitata de living doar vizual, cu ajutorul culorilor.

In galeria foto va punem la dispozitie 20 de interioare mici utilate ingenios, care va pot ajuta in gasirea celor mai bune solutii de amenajare a locuintei dvs.